Een ogenblik geduld a.u.b., de pagina wordt geladen.

Haal meer uit je testuitslag

Het CareerStylesrapport geeft als testuitslag je persoonlijkheidstype. Dat geeft aan wat je voorkeursgedrag is. Voorkeursgedrag is het gedrag dat je het gemakkelijkst afgaat. Maar dat wil niet zeggen dat je niet ander gedrag kunt laten zien als de omstandigheden daarom vragen. Je voorkeursgedrag kost je echter het minste energie en gaat je het beste af.

De zestien persoonlijkheidstypen dien je te beschouwen op een continue schaal, niet als 'hokjes' die strict van elkaar zijn gescheiden. Je testuitslag vertegenwoordigt je voorkeursgedrag, terwijl het type dat in de rangorde op nummer zestien staat (dat krijg je door alle letters van je testuitslag om te draaien) het verst van je af staat.

De percentages op de vier dimensies: extravert-introvert, sensing-intuition, thinking-feeling, judging-perceiving, geven aan hoe sterk een bepaalde eigenschap in jouw naar voren komt.

Je testuitslag kan uitgesproken zijn. Dan scoor je bijvoorbeeld op 'extravert' minimaal 2x zo hoog als 'introvert'. En dat geldt dan ook voor de ene eigenschap ten opzichte van de andere op alle dimensies. Als je bijvoorbeeld uitgesproken ESTJ scoort, zul je je goed herkennen in wat er in het rapport wordt beschreven over de match tussen jou als ESTJ-persoonlijkheid en werk.

Het kan ook zijn dat de scores op één of meer dimensies dicht bij elkaar liggen. Dan is jouw werkpersoonlijkheid minder uitgesproken en herken je je wellicht niet helemaal in wat in het rapport staat beschreven. In dat geval is het relevant om niet alleen naar je testuitslag te kijken maar ook naar de voorkeurstype(n) die dichtbij je testuitslag liggen. Als je testuitslag bijvoorbeeld ESTJ is, maar de scores op 'extravert' en 'introvert' liggen dicht bij elkaar, dan is het zinnig om ook de beschrijvingen van het ISTJ-type te raadplegen.

De beschrijvingen van alle zestien persoonlijkheidstypen vind je in De Carrière Code. Daarin tref je ook een uitgebreide uitleg aan hoe je je testuitslag moet interpreteren.

Matching tool

Als je wilt weten of je geschikt bent voor een functie in een specifieke organisatie, doe dan de gratis test. Deze test vertelt je of wat jij belangrijk vindt in je werk matcht met wat de betreffende functie je te bieden heeft.