Een ogenblik geduld a.u.b., de pagina wordt geladen.

Onderzoek

De Myers and Briggs persoonlijkheidstheorie is vijftig jaar geleden ontwikkeld in de Verenigde Staten door Katharine Myers en Isabel Briggs. Het is wereldwijd de meest gebruikte persoonlijkheidstheorie. Testen op basis hiervan worden jaarlijks door miljoenen mensen  afgenomen.

Sindsdien is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen persoonlijkheidstype en zaken die relevant zijn in de context van werk en carrière, zoals stressbestendigheid, communicatiestijl, conflicthantering, leiderschapskwaliteiten en teamontwikkeling.

Een van de onderzoeksgebieden is de relatie tussen persoonlijkstype en carrière. De lijst met voorkeursberoepen per persoonlijkheidstype is gebaseerd op twee uitgangspunten. Het persoonlijkheidstype dat meer dan andere typen in een bepaald beroep is vertegenwoordigd in combinatie met een hoge waardering die de mensen met dit type aan hun werk gaven. Deze gegevens vormen de basis voor de lijst van beroepen en functies zoals die wordt weergegeven in het gepersonaliseerde rapport van CareerStyles.