Een ogenblik geduld a.u.b., de pagina wordt geladen.

Wat heb je aan de test

Dit is wat gebruikers zeggen over de CareerStylestest:

Heb de test gedaan en kwam ENTJ uit. Vind het rapport erg nuttig, het is samenhangend en geeft extra nuance tov de uitslag van de test die ik eerder eens maakte. Aanrader!  

Manager Accenture

De test heeft mij vooral inzicht gegeven in mijn karakter en kwaliteiten. Met name de  paragrafen "professionele activiteiten die je goed afgaan" en "de werkomgeving die goed bij je past" zijn een goed hulpmiddel om jezelf te leren kennen. Het voorkomt dat je jezelf onnodig geweld aan doet door een werksituatie te accepteren waar je niet goed uit de verf komt. Sterker nog, waar je "schade" oploopt.

Directeur Rijksoverheid

Ik ben erg tevreden met de uitslag van mijn test, al vraag ik me af of de resultaten de hele lading dekken. Maar dat claimt de test ook niet.

Directeur Accountantskantoor

Als herintreder van middelbare leeftijd merk ik dat ik nu meer dan vroeger gevoelig ben voor werkomgeving en werksfeer. Alleen al daarvoor is deze checklist bij je oriëntatie een goed hulpmiddel. Zowel bij het bepalen van je zoekrichting en het doorspitten van vacatureteksten als bij je netwerk- of sollicitatiegesprekken.

Herintreedster, geswitcht van een marketing-communicatie functie in een commerciële uitgeverij naar (bedrijfs)journalistiek zorg/overheid.

Wat ik handig vind aan deze test is dat je een sterkte/zwakte analyse krijgt van je professionele kwaliteiten. Hierdoor wordt duidelijk in welke werkomgeving en onder welke baas je het best tot je recht komt. De lijst met potentiële banen is indicatief en zet je aan het denken. Mijn oude baan stond er inderdaad bij, de test klopt dus.

Projectleider Productiebedrijf

Uit geen enkele schriftelijke test rolt meteen die ene, perfecte baan voor je. Maar deze test is wel een reality check. Hij maakt je bewuster waar je nu staat en is een goede start voor verdere gesprekken, eventueel met een loopbaan/outplacement coach.

Accountmanager Energiebedrijf

De lijst met beroepen moet worden geprojecteerd op je verstandelijke capaciteiten (die worden hier niet getest). Mocht je geen beta zijn dan vallen hele groepen af. Er blijven in deze test echter ruim voldoende beroepen over om te voorkomen dat je in een baan stapt die niet bij je past.

Beleidsmedewerker Non-Profit organisatie